16 augusti 2014
15:00

Referat: IFK Kumla - Munktorps BK

Efter en liten bussresa ankommer laget till fina idrottsparken i Kumla. Kumla bjuder på ett trevligt bemötande både av medlemmar och väder.
På uppvärmingen blir det lite dramatiskt då Staffans lillfinger hoppar urled! Men som tur är så har vi Fredrik som snabbt tejpar fast fingret på plats!
Matchen då!
Mbk börjar bra och håller bra koll på Kumla som enligt tränare Hallgren är seriens bästa lag! Efter 13 minuter smäller Sjölund in ett kanonskott otagbart för Kumla målvakten. Men Kumla kommer tillbaka och jobbar sig in i matchen och 1-1 kommer i minut 35.Efter väggspel och räddning så sätter Kumlaspelaren sin egen retur.1-1 står sig till paus och Mbk känner sig ganska nöjda.
Ut med Englund ( ömmande tår) och in med Johan Juhlin direkt efter paus.
Andra halvlek är det mycket Kumla. Men som en blixt från klar himmel kommer en lång utspark som hamnar hos Nilsson som säkert lyfter bollen över keepern 1-2.
Efter det sätter Kumla mer fart och får straff efter att Staffan missat bollen och snuddat Kumlaforwardens näsa.
Men Kumla missar straffen och skjuter över. Det känns som Mbk kan skrälla och få med sig 3 eller åtminstone 1 poäng från denna svåra bortamatch.
I minut 70 får Blend varning efter ojustspel och Kumla får frispark. Frisparken slås mot främre stolpen och Kumlaspelare nickar bollen i bortre och 2-2.
Mbk gör två byten när orken börjar tryta på Burre och Blend. In kom Brorsson och Emil.
I minut 82 startar förfallet.
3-2. Långboll och Kumlaspelare i man/man duell med Jacke som Kumlaspelaren vinner och placerar in.
4-2.Kumlaspelaren gör en Cruijff-fint och lurar både Jacke och Johan!Avslutar gör han genom att borra upp bollen i krysset.
5-2.Långboll som denna tremålskytt (David Rohlen) vinner i luftduell utanför straffområdet mot en något sen Rådberg. Slut.